til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
Bestill katalog
 • Når boligdrømmen er grønn og miljøvennlig

Når boligdrømmen er grønn og miljøvennlig

Utenfor Moss i Østfold har Steffen Tangen og kona Charlotte Buer Tangen bygget drømmehuset. I likhet med stadig flere unge boligkjøpere var familien opptatt av miljø når de skulle velge hus og gjøre personlige tilpasninger.

Grønn profil

Når vi bestemte oss for å bygge nytt, var vi begge opptatt av at huset måtte ha en grønn profil, sier Charlotte og Steffen.

Grønn profil

Ønsket hus med energimerking A

Vi gikk med en drøm om å bygge et grønt og miljøvennlig hus. Å bygge et nytt hus er en stor beslutning, og for oss var det viktig å gjøre det så skånsomt og miljøvennlig som mulig. Selvfølgelig innenfor det budsjettet vi hadde. Da føltes det naturlig å velge et hus som brukte lite strøm, men samtidig ga optimal komfort. Vi ønsket oss et hus med energimerke A.

Både Charlotte og jeg har alltid vært miljø- og energibevisste. Når vi bestemte oss for å bygge nytt, var vi begge opptatt av at huset måtte ha en grønn profil, både ute og inne. Derfor har vi også valgt naturlige alternativer innvendig, som miljøvennlig maling og naturlige materialer på gulvene, sier Steffen.

Reduserte strømutgiftene
Reduserte strømutgiftene

Hos familien Tangen har løsningene de valgte redusert strømutgiftene med 50 prosent, og sikret et godt inneklima.

God inneklima og komfort

Familien vurderte flere smarte miljøløsninger, og etter gode råd fra familiens byggmester i Mesterhus, bestemte familien seg for å integrere en Flexit EcoNordic inneklimasentral i huset. Inneklimasentralen kombinerer vannbåren varme, ventilasjon og varmtvannsbereder, og sikrer optimal komfort samtidig som strømforbruket kuttes betydelig.

Drømmer om å produsere egen fornybare strøm

Vi har fortsatt en drøm om at vi på sikt kan produsere vår egen fornybare strøm fra solceller på taket, til å lade elbilen

Drømmer om å produsere egen fornybare strøm
Klimasmarte hus, bygget for fremtiden

Teknisk sjef i Mesterhus, Martin Strand, forteller at stadig flere boligkjøpere kommer til Mesterhus med en drøm om et mer klima- og miljøvennlig hus, som tar fremtidens behov på alvor allerede i dag.

Martin Strand
Martin Strand, teknisk sjef i Mesterhus

Det er flott for oss å se at stadig flere kunder henvender seg til oss med ønsker om klima- og miljøvennlige løsninger som kan gi enestående bokomfort, og løfte den grønne profilen på huset sitt.

Stadig nye klimasmarte løsninger

Det er ikke nytt for Mesterhus å jobbe med å stadig finne nye og bedre løsninger for å gjøre husene mer klimasmart.

- Miljø og klima har allerede i mange år vært et viktig satsningsområde for Mesterhus. Vi er Norges største trehusbygger, og trevirke er et klima- og miljøvennlig materiale. Derfor er det gøy for oss å se at stadig flere kunder henvender seg til oss med ønsker om klima- og miljøvennlige løsninger som kan gi enestående bokomfort, og løfte den grønne profilen på huset sitt. Enten det er snakk om nybygg eller rehabilitering. Flere ønsker også å gi huset den lille ekstra touchen som gjør at huset skiller seg positivt ut. Det kan være inneklimasentral med effektiv varmepumpe, integrert elbillader eller solceller på taket, sier Martin Strand.

Bygger hus som varer

- Våre byggmestere er lokale, og jobber med stor yrkesstolthet. Mange er familiebedrifter, som har bygget hus i generasjoner. De bygger hus som varer. Nettopp dette med å sikre kvalitet som varer, er kanskje det aller viktigste klima- og miljøtiltaket vi gjør som husbygger. Samtidig gir det deg forutsigbarhet og trygghet som boligkjøper.

Kontakt oss

Går du også med en drøm om et litt smartere og mer miljøvennlig hus til deg og familien? Lurer du på hvilke muligheter du har hos Mesterhus? Ta gjerne kontakt med meg på 45420804 eller martin.strand@mesterhus.no

Har du et byggeprosjekt du vil snakke med en våre byggmestere om? Ta kontakt her.

Dette gjør Mesterhus

 • Første boligaktør med Svanemerket hus i 2007
 • Første kataloghus med passivhusstandard bygget i 2010
 • Første boligbygger som tilbyr solcellepanel som standard tilvalg i 2020
 • Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å bli miljøfyrtårnsertifisert, og flere medlemmer er allerede sertifisert.
 • Mesterhus gjennom Mestergruppen har signert grønnvaskingsplakaten

Lurt å tenke på når du vil bygge klima- og miljøvennlig hus

 • Norge er et langstrakt land med mange ulike klima- og værforhold. Når du skal bygge bolig er det viktig å velge en byggmester som kjenner lokale forhold
 • Klimaet i Norge er i endring, forskningen viser at vi vil få et villere, våtere og varmere vær. Det er derfor viktig å bygge et hus som er godt rustet for fremtidens klima
 • Smart teknologi for energistyring hjelper deg å redusere strømregningen, samtidig som det gir huset ditt et grønnere fotavtrykk
 • Velg en ventilasjonsløsning som kan levere nok frisk luft, dette er viktig for å ha et godt inneklima
 • Velg vedlikeholdsvennlige materialer og løsninger, og husk at ingenting er vedlikeholdsfritt
 • Velg utvendig solskjerming på vinduer spesielt mot sør og vest for å unngå høy temperatur inne
 • Velg materialer som slipper ut lite avgasser til innemiljøet