til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
Bestill katalog
  • Bygge funkishus - et unikt og funksjonelt hus
  • Bygge funkishus - et unikt og funksjonelt hus
  • Tomannsbolig fra Mesterhus i funkisstil med store, åpne flater og rette linjer.

Bygge funkishus - et unikt og funksjonelt hus

Opprinnelig innebar funkishus-begrepet store flater, flatt tak (gjerne med terrasse), rette linjer og et “skjelett” av stålarmert betong. Det inneholdt mange av de samme aspektene vi ser på dagens funkishus, selv om ordet i dag kanskje brukes litt bredere.

I prosessen med å skreddersy drømmeboligen din følger det ofte en lang liste med punkter som må sjekkes av. Du ønsker gjerne et hus som tar hensyn til hele familiens behov og som er skreddersydd. I tillegg ønsker du kanskje et hus som skiller seg litt ut i mengden av de klassiske boligene med skråtak, fire vegger, trepanel og stakittgjerde? Hvis du kjenner deg igjen i disse tankene, bør du ta en prat med oss om funkisbolig.

Se alle våre funkishus her

Har du mer lyst på strammel linjer enn stakittgjerde? Ta en prat med oss om funkishus!

Kveldsbilde av kundetilpasset tomannsbolig fra Mesterhus i funkisstil med store, åpne flater, rette linjer.

Hva er egentlig et funkishus?

Begrepet funkishus har eksistert i mange år og kom for alvor til Norge rundt 1930. Ordet “funkishus” har vi tatt fra Sverige og er et utspring fra funksjonalismen. Stilen innebar blant annet store flater, flatt tak (gjerne med terrasse), rette linjer og et “skjelett” av stålarmert betong, og inneholder mange av de samme aspektene vi ser på dagens funkishus.

Mange mener stilen og terskelen for å kalle et hus for et funkishus har glidd noe ut, og det kan til dels være riktig. Det stilles nok ikke de samme strenge kravene lenger, men funksjonaliteten og særpreget i et funkishus, mener vi fremdeles er intakt. 

 

Signatur 307

Vår serie med funkisboliger, kalles Signatur. Dette er Signatur 307, og det er drømmeboligen for mange som ønsker seg et funkishus. Familien bak FunkyFunkis brukte dette huset som utgangspunkt, les deres historie her.

Signatur funkishus

Signatur funkishus

Vi har utviklet en serie med ulike funkishus-modeller som vi har kalt “Signatur”. Se hele vår Signatur-serie her. Her vil man kunne gjenkjenne mange av de klassiske trekkene ved en funkisbolig på det ytre, men det er først når du kommer inn at du virkelig kan merke hva et funkishus kan gi deg. Store vinduer som slipper inn masse dagslys og en god høyde under taket, er med på å gi en helt unik romfølelse.

For Signatur-husene vil du også merke at mange av løsningene er laget av praktiske hensyn og ikke bare estetiske. Det er likevel det samme med funkisboliger, som med andre hus vi bygger. Du velger selv hvordan du ønsker at det skal bli og velger den planløsningen som vil passe deg og dine best.

Les mer om vår Signatur-serie her

Signatur 306
Funkisvillaen Signatur 306

Denne moderne funkisvillaen ble satt opp utenfor Bergen av vårt medlem Nilsen og Andersen AS. Se mer av dette huset her.

Hvordan kan vi i Mesterhus hjelpe deg?

Vi er en av Norges største boligbyggere og har lang erfaring med bygging av kvalitetshus. Vårt mål er at du som kunde skal føle deg trygg fra planleggingsfasen begynner, til huset står nøkkelferdig og klart til innflytting. Vi tar gjerne en boligprat uansett hvor du er i din prosess. Er du fortsatt på drømmestadiet og ønsker en sparringspartner, hjelper vi deg mer enn gjerne i gang.

Vårt motto er: Det blir som avtalt. Det betyr at du kan stole på oss, og at du kan føle deg trygg på at det ikke dukker opp noen ubehagelige overraskelser. Vi takler også alle utfordringer som måtte dukke opp underveis i byggingen av din drømmebolig.

Bestill vår huskatalog i dag! 

Bygge funkishus - et unikt og funksjonelt hus
Bygge funkishus - et unikt og funksjonelt hus
Bygge funkishus - et unikt og funksjonelt hus
Bygge funkishus - et unikt og funksjonelt hus
Bygge funkishus - et unikt og funksjonelt hus