Hopp til hovedinnhold
Badstu Thon Hotel Svolvær

Flytende badstu i Svolvær

DSN og arkitekt Robin Dahlberg, har tegnet og bygget den flytende badstuen til Thon Hotel Svolvær. Etter at prosjektet ble fullstendig utformet og planlagt, måtte de løse mange utfordringer på stedet, noe som involverte mye "byggeplass-prosjektering". Under byggeperioden opplevde de utfordringer som en skjev flytebrygge som varierte med sjø- og vindforholdene. Når laser og vater må legges igjen, og konstruksjonene er nye og ukjente, tar det gjerne litt lengre tid.

Prosjektleder Morten Hansen sier: "Vi måtte ty til Pytagoras og annen tradisjonell matematikk for å finne løsninger." Denne skjevheten måtte kontinuerlig tas hensyn til, spesielt når vi skulle avrette gulvene med riktig fall mot sluk, noe som måtte gjøres nøyaktig når bryggen ble rettet opp. Det samme gjaldt for andre gulv, dører og vindusåpninger. Konstruksjonen av badstubenkene var en egen utfordring der våre dyktige tømrere virkelig kunne vise frem sine snekkeregenskaper, da de måtte håndtere forskjellige vinkler og uvanlige buede former.

Benkene i Badstuen på Thon Hotel SvolværBenkene i Badstuen på Thon Hotel Svolvær

Vindusflater

En av de mest betydningsfulle milepælene var å installere vindusflatene foran. De hadde begrensninger når det gjaldt rekkevidden til kranen fra land, og flere av glassene var for tunge til å håndteres manuelt. Et samarbeid med Dykkerkompaniet som stilte med en kranbåt som var utstyrt med sugekoppheiser, var helt avgjørende for prosjektet.

Badstu glassmontering

Bærekraft

Thon Hotel Svolvær satte også fokus på bærekraft i prosjektet ved å bruke lokale bedrifter og materialer som kunne produseres og leveres i nærområdet.

Underentreprenører

Selv om DSN var hovedentreprenør for prosjektet, kunne de ikke ha oppnådd suksess uten hjelp fra flere underentreprenører.

Badstuen og Nordlys
Badstu Thon Hotel Svolvær
Badstu Thon Hotel Svolvær
Badstu Thon Hotel Svolvær