Hopp til hovedinnhold
bygge bolig mesterhus

Bygde drømmeboligen med Mesterhus

Linda og Anders (30) hadde nesten gitt opp håpet om å finne det perfekte huset, da en tur på boligmessa forandret alt.

- Vi kjøpte opprinnelig tomten her på Nærsnes i 2009, da vi flyttet hjem til Norge etter et hektisk år i London og Los Angeles. Det fristet å bosette seg litt utenfor byen med kort vei til sjøen. Mannen min, Anders, er opprinnelig herfra, og jeg ikke langt unna. Likevel endte vi opp med å kjøpe leilighet i Oslo. Husbyggingen ble en plan for fremtiden, forteller Linda.

Helt til livssituasjonen plutselig endret seg. To ble nemlig til fire, da Eloise og Wilhelm ble født for fire år siden.

- Egentlig var vi inne på å droppe hele husbyggingen. Vi hadde funnet oss til rette i byen med kort vei til jobb og et sosialt liv. Men etter at tvillingene kom ble be­hovene brått endret, og vi tok opp igjen husbyggertråden.

- Vi hadde hele veien vært enige om at det var dumt å bygge hus for tidlig, før vi var klare for å ta det store steget og flytte fra byen, og før vi så hvilke behov vi kom til å få. I ettertid er vi glad for at huset ble planlagt etter vi fikk barn, slik at vi fikk det skikkelig tilrettelagt for dette.

Sammen i en viktig, morsom og utfordrende prosess

For mange kan for eksempel overgangen fra en leilighet til enebolig bli stor, både økonomisk og på andre områder. Da kan det å bygge en tomannsbolig sammen med for eksempel et vennepar eller familie være løsningen.

Trygghet i byggeprosjekt

I en byggeprosess er det mange avgjørelser og hensyn som skal tas, og det kan for mange kanskje virke litt overveldende. Det å ha en sparringspartner i form av en nær venn eller familiemedlem vil føles som en ekstra trygghet. Dere kan i felleskap ha en brainstorming om alle små og store deler av prosessen, drømme dere bort i hvor flott det kommer til å bli i deres nye bolig og ha et ekstra øye på tegninger, kontrakter og tilbud.

Rådgiver for løsninger

En stor del, og kanskje også den morsomste delen, av prosessen er å bestemme seg for hvilke løsninger man ønsker inne i den nye boligen. Alt fra kjøkkenkraner til dusjløsninger skal bestemmes og man ønsker jo da at det skal bli “perfekt” nå som du endelig har full frihet til å få det akkurat som du har drømt om fra første gang døren går opp. Når du har en kommende, selvvalgt nabo som er i akkurat samme situasjon som deg, er dette en ypperlig kilde til å hente masse inspirasjon og utveksle ideer. Kanskje du har oversett en fiffig mulighet som naboen kan tipse deg om?

boligløsninger

- Fra vi bestemte oss for å bygge til huset stod ferdig, tok det cirka to år. Ett år med planlegging og søknader, og ett år med grunnarbeid og selve byggingen.
- Da vi fikk igangsettingstillatelse startet vi med grunnarbeidene, som tok cirka tre måneder. Da Mesterhus først kom hit, var selve huset ferdig i løpet av 7-8 måneder. Det gikk slag i slag, uten noen forsinkelser.

Hvordan endte dere opp med å velge nettopp dette huset?

- Vi tenkte faktisk ikke på å kontakte Mesterhus i det hele tatt, siden vi ikke fant det vi så etter i huskatalogen. Derfor var vi i dialog med flere konkurrerende firmaer.

Ved en ren tilfeldighet møtte Linda daglig leder for Mesterhus i Asker og Bærum, Sigurd von Løwensprung Snarset, på en boligmesse.

- Han forklarte at de også tegner om, og kunne bygge huset akkurat slik vi ville ha det. Vi hadde nok låst oss til at et ferdighus er et ferdighus, og trodde det kun var innvendige endringer de kunne tilby, innrømmer hun.
- Så vi avtalte et møte, og da var det gjort.

Noe de ikke har angret på et sekund i ettertid.

- Sigurd forstod våre ønsker og ordnet alt for oss. Det at han var såpass erfaren og på ballen gjorde at vi valgte Mesterhus. Vi hadde jo ingen erfaring med å bygge hus, og han kom med mange innspill uten at vi følte oss overkjørt. Vi visste hva vi ville ha, men ikke om det lot seg gjennomføre. Da var alltid svaret at det skal vi finne en løsning på.


- Han forklarte oss hvorfor planløsningen burde gjøres om med tanke på dagslyset, og i andre etasje fikk han oss til å tenke helt nytt. Den store loftstuen har utsikt fra den ene enden av huset til den andre, i tillegg til store vindusflater og mønt himling, noe som gir ekstra takhøyde. Planløsningen oppe er noe helt spesielt og noe av det vi er aller mest fornøyd med. Det samme med garasjen under bakken, som har ekstra lagringsplass og direkte adkomst til huset via kjelleren.

mesterhus stue
- Vi har gjort flere tilvalg under byggeprosessen, og investert i det lille ekstra. Det føltes riktig når vi endelig var sikre på at det var her vi ville bo resten av livet. Vi hadde klare føringer på hvordan vi ville ha det, og betalte et depositum for å få en arkitekt til å tegne huset fra bunnen av. Det ble faktisk plass til flere soverom enn forventet, noe som var en veldig positiv overraskelse.

Ved første øyekast minner Mesterhus Norhild mer om en stor praktvilla, enn en praktisk, vertikaldelt tomannsbolig. Begge etasjer har eget bad, og du kan innrede hver bolig med tre eller fire soverom etter behov. Huset egner seg også som generasjonsbolig.

I Norhild har hver boligenhet et bruksareal på 123 kvadratmeter, og en praktisk planløsning gir rom for god spiseplass på kjøkkenet og stor stue med utgang til terrasse og hage.

Signatur 300

Dette er drømmehuset for deg som er opptatt av både det funksjonelle og estetiske. Med Signatur 300 har du per bolig cirka 100 kvadratmeter å boltre deg på, og du får tre soverom. Den overbygde hovedinngangen ligger i første etasje, eller på øvre plan, siden dette er et hus tilpasset en skrå tomt.

De store vinduene slipper inn masse lys, og skaper en fin nærhet til omgivelsene i Signatur 300.

Relaterte artikler