til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
Bestill katalog
  • Hvorfor bruke spiletak fra Combiwood Barkevik?

Hvorfor bruke spiletak fra Combiwood Barkevik?

Minimalisme og funksjonalisme forbindes med stramme linjer, glatte flater og sparsom møblering. Belistning er enten fraværende eller enkel i sin form, og for det meste med rektangulære profiler som understøtter det minimalistiske uttrykket. Derfor har vi benyttet spiletak på vårt nye hus Nordkapp, som kan leveres av vår flinke leverandør Combiwood Barkevik.

 

 

Aktuelt / 26.11.2019

Fremhever rommets interiør og funksjon
Nordkapp har en ren planløsning og et utrykk med solide materialvalg. Her bidrar eikespilene i taket til å gi huset et harmonisk og moderne uttrykk. 

Stilarten innebærer også å gi plass og fokus til det rommet inneholder og dets funksjon. De møbler og gjenstander som befinner seg i rommet får større betydning ettersom de ikke konkurrerer med alt mulig annet. Store vindusflater slipper inn mye lys og natur utenfra – noe vi har mye av i Norge – som blir en del av rommets opplevelse.

Mesterhus Nordkapp

De enorme vindusflatene og det spesielle taket, gjør at dette er huset for deg som vil ha noe unikt.

Nordkapp

Danner helhet fra gulv til tak
For mange kan slike hjem fremstå som «kalde», men her kommer bruken av treverk inn. Med bruken av tre i innredning skapes «varme» flater som skaper det lune hjemmefølelsen som mange er ute etter. 

Combiwood Barkevik har i en årrekke levert detaljer i tre som danner helhetlige rom fra gulv til tak – og som matcher øvrig innredning. I vårt Nordkapp-hus har vi derfor i taket montert eikespiler som matcher benkeflater i kjøkken og kjøkkenbord. Eikas varme farge og levende trestruktur gir liv til rommet, samtidig som de rette linjene opprettholder det arkitektoniske uttrykket.

Spiletak fra Combiwood Barkevik kan leveres i flere dimensjoner og treslag som eik, ask, bjørk og furu – og med ulike typer overflatebehandling som matt lakkert, lakk med fargepigment, oljet og oljet med fargepigment. Noen velger sågar malt eik, ettersom man kun er ute etter den vakre trestrukturen i eikas overflate. Detaljene tas så igjen med for eksempel et likt malt salongbord eller kjøkkenbord i eik og ditto dører i kjøkkeninnredning.

 

Lyddemping og akustikk
Lyddemping og akustikk

Felles for alle Combiwood Barkevik sine spileprodukter er at de kan brukes i kombinasjon med støydempende materialer på vegg og i himlinger.

Fokus på bærekraft

Combiwood Barkevik henter råvarer til sine listverk- og spileprodukter fra nøye utvalgte leverandører. Treverket er miljøsertifisert enten gjennom PEFC eller FSC. Dette innebærer at skogene som trevirket hentes fra er underlagt strenge regler for skogskjøtsel og avvirkning slik at naturmangfoldet opprettholdes og bevares.

Combiwood Barkevik hjelper husbyggere med å få til et perfekt resultat av å kombinere listverk, foringer, paneler og spiler til å matche hverandre - og husets øvrige arkitektoniske uttrykk.

Les mer om Combiwood Barkevik her.