til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
Bestill katalog
  • Gode grunner til å velge takvinduer

Gode grunner til å velge takvinduer

Som de yngste i huset får barna våre gjerne de minste og mørkeste rommene, men med noen enkle grep blir barnerommet perfekt for både lek og søvn.

Aktuelt / 28.02.2019

Viktig med planlegging
Når du inn­re­der et barne­rom er det vik­tig å ha i bak­hodet at lek og søvn er to aktiviteter som stil­ler helt for­skjel­li­ge krav. Barn som leker eller gjør lekser tren­ger godt med lys, men når de sover bør det være helt mørkt i rom­met. Når de leker er det behov for gulv- og boltre­plass, for søvn er det et ønske om inti­mi­tet og trygg­het. Til tross for mot­setningene, kan man fint opp­fyl­le alle drøm­mer. Det er bare litt plan­leg­ging som skal til.

Katten nyter utsikten gjennom det fantastiske skråvinduet.

Skrå vindu med katt

Dobbelt så mye dagslys

Takvinduer gir mer enn dobbelt så mye dagslys som et vindu i veggen. Det tilfører mer sunt dagslys og minker behovet for å skru på det elektriske lyset. Det gir dermed større mulighet for å spare på energien med et takvindu. Du kan også kombinerer flere takvinduer ved siden av hverandre. Dette kan endre et rom drastisk og gi mer dagslys og frisk luft. Dermed øker romfølelsen og du kan få en fantastisk utsikt. 

 

Mer gulvplass

Det mange ikke tenker på er at takvinduer også gir mer gulvplass. Det er fordi takvinduene monteres i flukt med yttertaket, og gir dermed inntil 50 cm mer takhøyde under vinduene. Dette skaper enda mer plass for lek og besøk.

Bilde: Planlegging

Det kan være lurt å tegne opp et møbleringsforslag, og skrive ned alle funksjoner som er viktig å dekke. 

God lysskjerming

Det er viktig med en god natts søvn. Mange synes det er vanskelig å få sove når dagslyset strømmer inn i rommet. Derfor er gode mørkleggingsgardiner viktig for en god nattesøvn. På dagtid kan god lysskjerming gi muligheten til å justere innkommende sollys. Dette bidrar til å holde en behagelig romtemperatur og skape riktig miljø, både for lek og lekser. 

 

 

Med VELUX takvinduer finnes det mange spesialtilpassede løsninger. Til barnerommet kan du montere ensfarget solskjerming som matcher fargene i rommet, eller en lystett blendingsgardin med et koselig Disney-motiv. Uansett smak finnes det alltid en farge eller et design som passer hos deg.

Her kan du lese mer om VELUX takvinduer.

Bilde: Solskjerming