til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
Bestill katalog
  • Velg riktig trapp til ditt hjem
  • Velg riktig trapp til ditt hjem
  • Velg riktig trapp til ditt hjem

Velg riktig trapp til ditt hjem

Trappen er boligens største møbel og en viktig stemningsskaper i rommet. Det kan derfor være greit med noen nyttige tips på veien mot trappen som passer for deg.

Aktuelt / 21.02.2019

Mange tenker kanskje først og fremst på trappen som et nødvendig element i boliger med flere etasjer, men en trapp er også en viktig forlengelse av boligens interiør og arkitektur. Derfor bør du ta deg god tid ved valg av trapp. Det finnes en rekke muligheter på markedet, og sannsynligheten er stor for å finne trappen som kler akkurat din stil.

Personlig tilpasning

Ønsker du deg et harmonisk interiør, eller foretrekker du kontraster? Har du en myk eller stram stil? Tenk nøye gjennom hvilket uttrykk du ønsker å fremheve i boligen når du velger trapp.

Oppnå en fin og rolig helhet ved å matche treverket i trappen med treverk på møbler og gulv, eller skap spennende kontraster ved å kombinere ulike materialer, farger og finisher. En trapp med trinn, håndtak og øvrige elementer i samme type treverk vil gi et lunt og tidløst uttrykk, mens trapper med innslag av glass og metall vil kle en mer minimalistisk stil.

Ulike serier og modeller

Den norske trappeleverandøren Hagen har to uliker serier i sitt sortiment, Stryntrappa og Escalia, med mange ulike modeller, som gjør det mulig å velge akkurat den trappen som passer deg og ditt hjem.

Mange valgmuligheter

Materialer og overflater

Trapper brukes flittig og utsettes daglig for slitasje. Furu er et mykt treslag og krever mer vedlikehold enn hardere tresorter som eik og ask. Velger du en hard tresort i trinn, håndlist og stolpe forlenger du trappens levetid, og møbelet vil holde seg pent lenger.

En trapp i naturlig treverk er et tidløst, varig og vanlig valg. Har du tregulv, vil en trapp i samme tresort bidra til et sømløst og rolig interiør. Ønsker du å spille på kontraster derimot, kan en lys trapp mot et mørkt gulv skape et spennende spill i rommet.

Overflatebehandlinger er effektive virkemidler for å tilpasse trappen dine omgivelser. I et hjem med lyse vegger vil en hvit trapp fremstå mindre dominerende, på samme måte som en mørk trapp i samme interiør vil trekke oppmerksomheten mot møbelet. Elementer i glass gir et luftig preg, mens innslag av metall drar møbelet over i en mer moderne retning.

Åpen eller tett trapp?

Fordelen med åpne trinn er at trappen fremstår mindre kompakt i rommet. Med barnesikringslist under hvert trinn er en åpen løsning også et sikkert valg.

Fordelen med tette trinn er at du enklere kan bruke rommet under trappen til oppbevaring – en effektiv måte å utnytte kvadratmeterne på.

Utnytt plassen under trappen
Utnytt plassen under trappen

Det kan være lurt å tenke gjennom hvordan du ønsker å bruke plassen under trappen, kanskje en arbeidsplass er akkurat det du trenger?

Garderobe

Eller så kan en bod eller en garderobe vil være nyttig for mange. Behov for oppbevaring er noe de fleste kjenner på i hverdagen.

Garderobe
Belysning
Belysning

Belysning under eller oppå trinnene gjør trappen enkel og sikker å gå i, også i mørke omgivelser. Lyset vil i tillegg bidra til en lun atmosfære i resten av rommet. Ved bruk av LED-pærer behøver du heller ikke være redd for oppheting eller behov for flittig utskiftning av lys.

Følg din egen smak

En trapp skal i tillegg til å være funksjonell, sikker og ha god kvalitet, også gjenspeile personligheten og stilen på resten av huset. 

Uansett hvilken trapp du velger, er det viktig å ha i bakhodet at en trapp er noe man ikke skifter ut med det første. Tenk tidløshet fremfor trend, og velg gode materialer som varer lenge. Og ikke minst, følg din egen smak – da får du et resultat som du garantert vil trives med.

Se mer hos vår leverandør Hagen, som fører Stryntrappa og Escalia.