til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Printerest
Bestill katalog
  • Prisbelønnet gjenoppbygging utført av Frank Kristiansen AS

Prisbelønnet gjenoppbygging utført av Frank Kristiansen AS

Etter at Telegrafen i Drøbak ble totalskadet i en brann i 2015, har det sentrale bygget blitt gjenreist av en av våre flinke medlemmer, Frank Kristiansen AS. Bygget har nå blitt tildelt Det nasjonale kvalitetsmerke Olavrosa av fagrådet i Norsk Kulturarv. Bla nederst for å se film om hvordan våre flinke håndverkere har jobbet for å gjenreise ærverdige Telegrafen.

Aktuelt / 11.02.2020

Kvalitetsmerkets betydning

Norsk Kulturarv er en ideell stiftelse som bidrar til verning av kulturarven gjennom bærekraftig bruk. Stiftelsen deler ut Det nasjonale kvalitetsmerke Olavrosa for å fremheve og vise folket hvor de kan finne fantastiske opplevelser med røtter i vår kulturarv. I forkant av tildeling av Olavrose blir det utført en svært grundig vurdering som vektlegger hvordan den kulturhistoriske verdien er ivaretatt, formidlet og tilgjengeliggjort. 

Fagrådets vedtak om å tildele Olavrosa til Telegrafen i Drøbak begrunnes av at det har blitt utført et svært krevende og forbilledlig, antikvariske gjenreisningsarbeid bygt på grundig dokumentasjon. Som innehaver av Olavrosa har Telegrafen rett til å aktivt bruke kvalitetsmerke som et virkemiddel i profileringen av bygget. 

Ønsker du å lese mer om det omfattende arbeid som ble utført på Telegrafen, les Bygg og Bevar sin artikkel her.

Video Thumb

Se film om hvordan håndverkstradisjoner blir ivaretatt.

Se filmen