til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
Bestill katalog
 • Tomannsbolig
 • Kveldsbilde av kundetilpasset tomannsbolig

Tomannsbolig

Det er mange faktorer du må ta hensyn til når du vurderer å bygge en ny bolig til deg og dine. Blant annet må huset passe med budsjettet du har, du skal føle deg trygg i byggeprosessen, og boligen skal helst passe med fremtidsplanene dine. 

Aktuelt / 11.09.2018

For mange kan for eksempel overgangen fra en leilighet til enebolig bli stor, både økonomisk og på andre områder. Da kan det å bygge en tomannsbolig sammen med for eksempel et vennepar eller familie være løsningen.

Sammen i en viktig, morsom og utfordrende prosess

I en byggeprosess er det mange avgjørelser og hensyn som skal tas, og det kan for mange kanskje virke litt overveldende. Det å ha en sparringspartner i form av en nær venn eller familiemedlem vil føles som en ekstra trygghet. Dere kan i felleskap ha en brainstorming om alle små og store deler av prosessen, drømme dere bort i hvor flott det kommer til å bli i deres nye bolig og ha et ekstra øye på tegninger, kontrakter og tilbud.

En stor del, og kanskje også den morsomste delen, av prosessen er å bestemme seg for hvilke løsninger man ønsker inne i den nye boligen. Alt fra kjøkkenkraner til dusjløsninger skal bestemmes og man ønsker jo da at det skal bli “perfekt” nå som du endelig har full frihet til å få det akkurat som du har drømt om fra første gang døren går opp. Når du har en kommende, selvvalgt nabo som er i akkurat samme situasjon som deg, er dette en ypperlig kilde til å hente masse inspirasjon og utveksle ideer. Kanskje du har oversett en fiffig mulighet som naboen kan tipse deg om?

Tomannsboliger kan skreddersys til tomt og etter ønsker. Denne er satt opp av vårt medlem Profil Trebygg AS i Røyken. Her fikk man en moderne bolig som ivaretok utsikten og ga mulighet til å nyte sola nesten hele døgnet!

Del de gode opplevelsene – og regningene

Å gå sammen og bygge en tomannsbolig er ikke bare en hyggelig og sosial reise – det kan også spare dere for mange kostnader.

 • Tomteprisen blir nærmest halvert
 • Kostnader i forbindelse med graving og klargjøring av tomten deles
 • Utearealet må holdes i orden og utvendig vedlikehold må også gjøres, og kan bli spesielt hyggelig hvis både jobben og regningen deles
 • Kanskje dere skal spleise på en garasje så alle bilene får stå varmt og tørt gjennom alle de fire årstidene?
 • Spar penger på barnepass til dine små og kennel til de firbente når verdens beste barnevakt bor vegg-i-vegg

I det store og det hele er det både store og små utgifter man blir to om ved å bygge tomannsbolig sammen. De største utgiftene kommer gjerne i forbindelse med selve byggingen, men det er viktig å huske på at det også er løpende kostnader når man er huseier etterhvert som årene går. Da kan det være en ekstra trygghet å vite at mange av disse kostnadene er dere flere om.

Uendelige muligheter - Hva skal vi velge?

Det er mange store og små ting man må tenke på når man skal bestemme seg for hvordan neste bolig skal se ut og fungere i praksis. Man ønsker gjerne en kombinasjon av det praktiske og estetiske, som i seg selv kan være en krevende øvelse. Det er viktig å vite at selv om man bygger en tomannsbolig sammen med noen, betyr ikke det nødvendigvis at begge enhetene må være helt like og ha de samme egenskapene. Planløsning, antall rom, type kjøkken og bad er eksempler på valg dere gjør helt uavhengig av den andre parten.

Friheten ved en tomannsbolig er likevel ikke like stor som ved bygging av en separat enebolig, da enkelte løsninger må samkjøres for at det skal la seg realisere i praksis. Dette kan medføre at man føler seg litt rådvill og ikke helt vet hvor man skal begynne. Vi i Mesterhus har i løpet av årenes løp bygget mange tomannsboliger og vi kan hjelpe dere i gang med planleggingen.

Dersom dere trenger inspirasjon, kan dere bestille vår huskatalog her. Vi har flere typer tomannsboliger, men husk at du kan også gå til en av våre byggmestere med et annet hus du liker, og se hva de kan gjøre med det.

Her ser du våre standard tomannsboliger og ferdighus:

Vågen

Mesterhus Vågen er et hus til skrå tomt med inngang oppe og/eller nede. De speilvendte boenhetene gir fine, private uteområder og en skjermet balkong på begge sider. Hver enhet har et bruksareal på 136 kvadratmeter, og tre soverom som med enkle grep kan utvides til fire. 

Vågen

Skrå himling, god takhøyde og store vindusflater gir denne tomannsboligen karakter.

Norhild

Ved første øyekast minner Mesterhus Norhild mer om en stor praktvilla, enn en praktisk, vertikaldelt tomannsbolig. Begge etasjer har eget bad, og du kan innrede hver bolig med tre eller fire soverom etter behov. Huset egner seg også som generasjonsbolig. Les mer her

I Norhild har hver boligenhet har et bruksareal på 123 kvadratmeter, og en praktisk planløsning gir rom for god spiseplass på kjøkkenet og stor stue med utgang til terrasse og hage.

Norhild
Signatur 300

Dette er drømmehuset for deg som er opptatt av både det funksjonelle og estetiske. Med Signatur 300 har du per bolig cirka 100 kvadratmeter å boltre deg på, og du får tre soverom. Den overbygde hovedinngangen ligger i første etasje, eller på øvre plan, siden dette er et hus tilpasset en skrå tomt. Les mer om huset her.

Signatur 300

De store vinduene slipper inn masse lys, og skaper en fin nærhet til omgivelsene i Signatur 300.

Hva kan vi i Mesterhus hjelpe deg med?

Vi er en av Norges største boligbyggere og har lang erfaring med bygging av kvalitetshus. Vårt mål er at du som boligbygger skal føle deg trygg fra planleggingsfasen begynner til huset står nøkkelferdig og klart til innflytting.

Gjennom å bygge tomannsboligen sammen med oss i Mesterhus, får du fagfolk på jobben i alle ledd. Les mer om hele byggeprosessen her.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat i dag!

Vårt motto er: -det blir som avtalt. Det betyr at du kan stole på oss, og at du kan føle deg trygg på at det ikke dukker opp noen ubehagelige overraskelser når regningen kommer. Vi takler også alle utfordringer som måtte dukke opp underveis i byggingen av din drømmebolig.