til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
 • Pinterest
Bestill katalog
 • Tomannsboligen Signatur 300 ligger på en skrå tomt, her sett forfra.
 • Kveldsbilde av kundetilpasset tomannsbolig fra Mesterhus i funkisstil med store, åpne flater, rette linjer.

Tomannsbolig

For mange kan overgangen fra en leilighet til enebolig bli stor, både økonomisk og på andre områder. Da kan det å bygge tomannsbolig sammen med et vennepar eller familie være løsningen.

Aktuelt / 11.09.2018

Det er mange faktorer du må ta hensyn til når du vurderer å bygge en ny bolig til deg og dine. Blant annet må huset passe med budsjettet du har, du skal føle deg trygg i byggeprosessen, og boligen skal helst passe med fremtidsplanene dine. 

Å bygge tomannsbolig kan være løsningen for deg som ønsker egen bolig til en god pris.

Hva menes med tomannsbolig?

En tomannsbolig er et hus med to separate boenheter under samme tak. I en vertikaldelt tomannsbolig er boenhetene delt av en felles vegg, mens en horisontaldelt tomannsbolig er delt av et etasjeskille. 

Mesterhus har ulike “ferdighus” som tomannsbolig, som naturligvis kan skreddersys til tomt og etter dine ønsker. Ta kontakt for et tilbud på jobben tilpasset ditt budsjett.

 

Bestill vår huskatalog gratis her

Bygge tomannsbolig sammen?

I en byggeprosess er det mange avgjørelser og hensyn som skal tas, og det kan for mange kanskje virke litt overveldende. Det å ha en sparringspartner i form av en nær venn eller familiemedlem vil føles som en ekstra trygghet. Dere kan i felleskap ha en brainstorming om alle små og store deler av prosessen, drømme dere bort i hvor flott det kommer til å bli i deres nye bolig og ha et ekstra øye på tegninger, kontrakter og tilbud.

Tomannsboliger kan skreddersys til tomt og etter ønsker. Denne er satt opp av vårt medlem Profil Trebygg AS i Røyken. Her fikk man en moderne bolig som ivaretar utsikten og gir mulighet til å nyte sola nesten hele døgnet!

Hvor mye koster en tomannsbolig?

Prisen på tomannsbolig vil naturligvis variere ut ifra størrelse, byggekvalitet og beliggenhet. Det er imidlertid flere fordeler med å bygge tomannsbolig sammen, som kan spare dere for mange kostnader sammenlignet med å bygge enebolig:

 • Tomteprisen blir nærmest halvert
 • Kostnadene deles i forbindelse med graving og klargjøring av tomten
 • Utearealet må holdes i orden og utvendig vedlikehold må gjøres, det koster deg mindre hvis både jobben og regningen kan deles
 • Kanskje dere skal spleise på en garasje så alle bilene får stå varmt og tørt gjennom alle de fire årstidene?
 • Spar penger på barnepass til dine små og kennel til de firbente når verdens beste barnevakt bor vegg-i-vegg

I det store og det hele er det både store og små utgifter man blir to om ved å bygge tomannsbolig sammen. 

De største utgiftene kommer gjerne i forbindelse med selve byggingen, men det er viktig å huske på at det også er løpende kostnader når man er huseier etter hvert som årene går. Da kan det være en ekstra trygghet å vite at her er det flere som kan dele på kostnadene.

Få inspirasjon fra vår huskatalog

Det er mange store og små ting man må tenke på når man skal bestemme seg for hvordan neste bolig skal se ut og fungere i praksis. Man ønsker gjerne en kombinasjon av det praktiske og estetiske, som i seg selv kan være en krevende øvelse. 

Det er viktig å vite at selv om du bygger en tomannsbolig sammen med noen, betyr ikke det nødvendigvis at begge enhetene må være helt like og ha de samme egenskapene. Planløsning, antall rom, type kjøkken og bad er eksempler på valg dere gjør helt uavhengig av den andre parten.

Friheten ved en tomannsbolig er likevel ikke like stor som ved bygging av en separat enebolig, da enkelte løsninger må samkjøres for at det skal la seg realisere i praksis. Dette kan medføre at man føler seg litt rådvill og ikke helt vet hvor man skal begynne. 

Vi i Mesterhus har i løpet av årenes løp bygget mange tomannsboliger og kan hjelpe dere i gang med planleggingen. Dersom dere trenger inspirasjon, kan dere bestille vår huskatalog her. 

Vi har flere typer tomannsboliger, men husk at du kan også gå til en av våre byggmestere med et annet hus du liker, og se hva de kan gjøre med det.

 

Her ser du våre standard tomannsboliger og ferdighus:

Mesterhus Vågen er en tomannsbolig til skrå tomt, her sett forfra med store vindusflater over to etasjer.

Mesterhus Vågen er et hus til skrå tomt med inngang oppe og/eller nede. De speilvendte boenhetene gir fine, private uteområder og en skjermet balkong på begge sider. Hver enhet har et bruksareal på 136 kvadratmeter, og tre soverom som med enkle grep kan utvides til fire. 

Moderne stue i tomannsbolig med store vinduer og full takhøyde.

Skrå himling, god takhøyde og store vindusflater gir denne tomannsboligen karakter.

Stor, vertikaldelt tomannsbolig fra Mesterhus som ser ut som en klassisk villa.

Ved første øyekast minner Mesterhus Norhild mer om en stor praktvilla, enn en praktisk, vertikaldelt tomannsbolig. Begge etasjer har eget bad, og du kan innrede hver bolig med tre eller fire soverom etter behov. Huset egner seg også som generasjonsbolig. Les mer her.

I Norhild har hver boligenhet har et bruksareal på 123 kvadratmeter, og en praktisk planløsning gir rom for god spiseplass på kjøkkenet og stor stue med utgang til terrasse og hage.

Stue med peis og spiseplass i tomannsbolig fra Mesterhus.
Tomannsboligen Signatur 300 ligger på en skrå tomt, her sett forfra.

Dette er drømmehuset for deg som er opptatt av både det funksjonelle og estetiske. Med Signatur 300 har du per bolig cirka 100 kvadratmeter å boltre deg på, og du får tre soverom. Den overbygde hovedinngangen ligger i første etasje, eller på øvre plan, siden dette er et hus tilpasset en skrå tomt. Les mer om huset her.

Moderne stue med store vinduer fra gulv til tak i tomannsboligen Signatur 300 fra Mesterhus.

De store vinduene slipper inn masse lys, og skaper en fin nærhet til omgivelsene i Signatur 300.

Hva kan vi i Mesterhus hjelpe deg med?

Vi er en av Norges største boligbyggere og har lang erfaring med bygging av kvalitetshus. Vårt mål er at du som boligbygger skal føle deg trygg fra planleggingsfasen begynner til huset står nøkkelferdig og klart til innflytting.

Gjennom å bygge tomannsboligen sammen med oss i Mesterhus, får du fagfolk på jobben i alle ledd.
Les mer om hele byggeprosessen her.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat i dag!

 

Vårt motto er: Det blir som avtalt. Det betyr at du kan stole på oss, og at du kan føle deg trygg på at det ikke dukker opp noen ubehagelige overraskelser når regningen kommer. Vi takler også alle utfordringer som måtte dukke opp underveis i byggingen av din drømmebolig.