til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
Bestill katalog
  • 3 ting å tenke på når du velger nye vinduer
  • 3 ting å tenke på når du velger nye vinduer
  • 3 ting å tenke på når du velger nye vinduer

3 ting å tenke på når du velger nye vinduer

Det er flere ting man skal tenke på når man skal kjøpe vinduer, og det er ikke enkelt når man ikke helt har oversikten. Et vindu i dag kan ha mange forskjellige funksjoner. Her gir vår leverandør Nordan deg 3 ting du bør tenke på når du velger nye vinduer. 

Aktuelt / 29.03.2021

Vi kan hjelpe deg

Skulle det føles overveldende med så mange valg man må ta, ta det med ro, våre byggmestere samarbeider med våre leverandører, og kan hjelpe deg.

Trenger du å bytte vinduer i huset ditt eller på hytta di? Eller tenker du på å bygge helt nytt hus eller hytte? Vi hjelper deg å finne de vinduene som passer for akkurat ditt prosjekt.

Kontakt byggmester

1. Spar penger og miljøet med passivvindu

Passivvindu er trelags vinduer som har to sider med energibelegg med et standard glass i midten. Mellom disse glassene er det argongass og en isolerende varmekant. Dette resulterer i et mer stabilt inneklimaet, og du sparer kostnader til oppvarming. Ikke glem at du også kan få ytterdøren i passiv. 

Dugger vinduene dine om høsten og vinteren? Bekymre deg ikke. Det er et kvalitetstegn dersom vinduene dugger mye. Dette viser at vinduene dine har gode isolerende egenskaper og at glasset er varmere på innsiden enn hva det er på utsiden. Gode vinduer og dører med lav u-verdi slipper ut mindre varme. Dette fører til at det blir mindre kaldras og mindre kondens på den innvendige siden. 

Funky Funkis valgte passivvinduer fra NorDan. Vinduene gir huset gode isolerende egenskaper og et mer stabilt inneklima. 

Passiv bilde

2. Solen, venn eller fiende?

De fleste huseiere bør alltid ta hensyn til en faktor ved valg av nye vinduer, nemlig solen. For de fleste med sydvendte fasader kan solen fort bli en plage. Heldigvis finnes det måter å håndtere dette på, både før og etter handel.

Den tradisjonelle løsningen for de fleste huseiere har vært å montere plisségardiner og persienner, utmerkede produkter for å sømløst garderer rommet mot sollys på dagtid. For de som ønsker et mer moderne preg kan utvendig solskjerming være løsning å vurdere. Utvendig solskjerming stanser uønsket stråling før den kommer inn i boligen og bidrar til å holde romtemperaturen nede under varme sommerdager. Dette er en passiv prosess og kan være et miljøvennlig og lønnsomt alternativ til f.eks. en aircondition. 

 

Solskjerming

NorDan Screens leveres montert fra fabrikk, slik at den utvendige solskjerming sitter integrert i vinduet og fasaden. Den robuste duken reduserer solvarmen opptil 90%, og tåler vind helt opp til stiv kuling.

3. Kun de beste materialene er gode nok

Det kan ofte være veldig vanskelig å se forskjell på ulike vinduer. Det som skiller et vindu av høy kvalitet fra et vanlig vindu, er materialene de er laget med og hvordan de er behandlet. Dette er for at du som huseier skal være trygg på at dine vinduer skal vare år etter år.

Vakuumimpregnert Trevirke

Se etter vakuumimpregnert trevirke i dine vinduer. Alle trevinduer fra NorDan blir vakuumimpregnert for å være ekstra motstandsdyktig mot sopp og råte. Dette gjør at vi trygt kan tilby 20 års garanti for trevinduer.

 

 

Pulverlakkert aluminiumsbekledning

Et rent trevindu kan for de fleste føles litt nakent, og det er ingenting galt med å kle opp trevinduet i en rustning av aluminium på utsiden. Ved å pulverlakkere aluminiumsbekledningen får du ekstra høy kvalitet og motstandsdyktighet, perfekt mot de tøffe salte vindene langs norskekysten. Takket være denne ekstra beskyttelsen får du 30 års garanti mot sopp og råte på aluminiumskledde vinduer.

Hel aluminium

Om man ønsker seg noe ekstra robust og tilnærmet vedlikeholdsfritt bør man vurdere vinduer i Hel aluminium. Hel aluminiumsprodukter er kjent for sine gode energiegenskaper og store glassflater som tillater maksimalt lysinnslipp.

Les mer om NorDan og deres produkter her.