til top
Bestill katalog
Mesterhus fohandlernettsider
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
Bestill katalog
  • Husmodellen Strand fra Mesterhus

11 fordeler med å bygge hus

Vurderer du å bygge hus, men trenger noen argumenter for å overbevise samboeren om at det er en god idé? Vi har samlet de beste grunnene til hvorfor det lønner seg å bygge hus!

Aktuelt / 08.05.2023

1. Tilpasset dine behov

Når du bygger ditt eget hjem, er det du som bestemmer hva det skal inneholde. Hver person og hver familie har ulike behov. Kanskje har du alltid drømt om et stort soverom med tilknyttet bad og walk-in-garderobe? Kanskje ser du et behov for en egen sone for husets ungdommer? Kunne du tenkt deg luksusen av å ha et treningsrom hjemme? Bygg et hus som gjør din hverdag litt enklere – og litt bedre.

Finn husmodellen som passer deg best

2. Ingen oppussing på mange år

Når du bygger hus selv, får du gleden og tryggheten av å flytte inn i et hus som hvor alt er splitter nytt. Du trenger ikke tenke på at vinduer, tak eller bordkledning kanskje må skiftes ut snart, eller at det plutselig vil dukke opp andre uforutsette kostnader til oppussing.

3. Bygg for framtiden

Når du bygger hus, har du muligheten til å planlegge for flere livsfaser. Stadig flere velger å bygge en såkalt livsløpsbolig – et hus med alle funksjoner på samme plan, hvor du kan bo like godt selv om du har små barn som vil utforske trappene eller om du skulle bli eldre og dårligere til beins.

Eneboligen Stryn er et unikt og moderne hus på ett plan.

bilde 1

4. Lavere oppvarmingsutgifter

Strømprisene har vært et hett tema de siste årene. En stor fordel med å bygge nytt hus er at boligen bygges etter dagens strenge krav til tetthet og isolasjon – noe som betyr at boligen holder godt på varmen. Dette sparer deg for unødvendige strømkostnader.

5. Oppnå et godt inneklima med balansert ventilasjon

Inneklimaet i boligen din kan ha stor innvirkning på alt fra hvor frisk og energisk du føler deg, til hvor konsentrert og produktiv du er. Vi tilbringer allerede store deler av tiden vår hjemme, og stadig flere ønsker å jobbe hjemmefra. Da er det ekstra viktig med et inneklima som bidrar til å holde deg opplagt og klar i hodet gjennom dagen.

Når du bygger hus med oss, legger vi gjerne til rette for balansert ventilasjon som sikrer frisk og renset luft i huset til enhver tid. Vi samarbeider tett med Flexit, som er Norges største leverandør av ventilasjonsanlegg.

Les også: Vil du ha et godt innemiljø?

6. Du får en totalpris – og det blir ikke dyrere enn planlagt

Slagordet vårt er ikke «det blir som avtalt» foruten grunn. Noe av det aller viktigste for oss er å sørge for at du får et realistisk kostnadsbilde, slik at boligprosjektet ditt blir så forutsigbart som mulig. Vi regner inn alle kostnader fra starten av.

Bestill prisliste fra din nærmeste forhandler

7. Du får et hus som er helt unikt

Noe av det beste med å bygge hus er at du kan sette ditt personlige preg på det. Dette gir ofte en sterk følelse av stolthet og eierskap, både underveis i prosjektet og etter du har flyttet inn. Det er noe spesielt med å kunne si at du selv er mesterhjernen bak huset du inviterer gjestene dine inn i.

bilde 2

Denne kundetilpassede versjonen av eneboligen Signatur 305 ble utrolig flott etter kunden satte sitt preg på det. Bli med inn i huset.

8. Ingen stressende og fordyrende budrunder

Når du bygger hus, er det kun du som bestemmer hvor mye penger du skal legge i prosjektet. Ingen andre kan påvirke totalsummen uten din godkjenning. Vi forholder oss til budsjettet ditt, og rådfører deg til beste løsning basert på dette. Du slipper å ta del i hektiske budrunder som i verste fall kan gjøre boligprosjektet ditt unødvendig kostbart.

Les også: Hva koster det å bygge hus?

9. Mulighet for utleiedel

Utleieinntekter kan bidra til å finansiere den nye boligen din, og er for mange en smart løsning for å komme seg inn på boligmarkedet. Kanskje er det ikke noe du ønsker å gjøre til å begynne med, men det kan være greit å ha muligheten på sikt. En adskilt utleiedel kan også fungere som en egen sone for husets ungdommer eller om du ønsker muligheten til å huse dine gamle foreldre i framtiden.

Kataloghuset Signatur 306 er tegnet med egen sokkelleilighet for utleie.

bilde 3

10. Ingen har bodd der før deg

Du slipper å irritere deg over slitasje og personlige detaljer fra tidligere eiere, og du sparer deg for følelsen av at de forrige eierne «henger igjen i veggene». I ditt nye hus er det ingen andre som har bodd før deg. Det er en ganske så tilfredsstillende tanke!

11. Mange valgmuligheter

Når du skal bygge hus, finnes det flere ulike veier til mål. Det gir deg muligheten til å velge det som passer deg best. Du kan blant annet:

  • bestemme hvilken stil du ønsker – tradisjonelt, moderne eller herskapelig?
  • velge et hus fra huskatalogen vår og bygge det som standard
  • finne et hus i huskatalogen vår og gjøre dine egne tilpasninger
  • få hjelp av våre arkitekter til å tegne drømmehuset ditt fra bunnen av
  • velge å gjøre deler av jobben selv

Skreddersøm og arkitekttegnet

Klar for å starte på veien mot ditt nye hjem?

Første stopp er et uforpliktende møte hos din lokale Mesterhus-forhandler. Kom innom, snakk løst og fast om dine idéer og planer, så hjelper vi deg å finne de beste løsningene for ditt boligprosjekt. Velkommen til oss!

Finn din nærmeste forhandler

 

Skrevet av Hedda Ingeborgvik, Bennett Reklamebyrå.

Laster ...

Jeg har lest og godtar vår personvernerklæring